X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

ECODAVA atenționează asupra problemei ecologice de pe rîul Bîc

4 mai. 13:45   Societate
2583 0

Într-un comunicat de presă, fundația ECODAVA anunță că a fost sesizată de către mai mulți localnici din satul Varnița, raionul Anenii Noi, cu privire la o problemă ecologică de anvergură pe rîul Bîc, în perimetrul satului.

”Deplasîndu-ne la fața locului, am constatat un număr mare de pești morți la suprafața apei, pe ambele maluri, deducînd un nivel înalt de poluare a apei pe acest segment.

Prin urmare, Fundația ECODAVA a întocmit o interpelare în adresa Inspectoratului de Mediu din Anenii Noi pentru a fi examinat minuțios acest caz și pentru a constata factorii poluanți ai bazinului în această zonă, cu eventuala atragere la răspundere și înlăturare a cauzelor poluării!, notează Dumitru Roibu, președintele fundației.

De menționat că ECODAVA de mai mulți ani desfășoară proiecte în zona rîului Bîc, inclusiv proiecte de educație ecologică, cu suportul Financiar al Ministerului Educației și Cercetării. La fel ECODAVA a realizat și un film despre nivelul de poluare a rîului Bîc.

”Fundația ECODAVA atrage atenția cetățenilor că Rîul Bîc se află într-o stare deplorabilă și că este necesar un efort consolidat din partea statului și a sectorului asociativ de mediu pentru a putea redresa aceasta situatie”, menționează Roibu.


3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?