COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Frecvența îmbolnăvirilor cu COVID-19, pe locul trei în rîndul bolilor infecțioase

Frecvența îmbolnăvirilor cu COVID-19, pe locul trei în rîndul bolilor infecțioase

Datele statistice furnizate de către Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Speciale (MSMPS) arată că, în perioada primelor trei luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, morbiditatea populației nu a avut o creștere semnificativă, iar numărul mediu de decese zilnice a scăzut, scrie Agora.md.

Astfel, în primul trimestru al anului 2020 au fost înregistrate 506,7 cazuri de boli la o mie de persoane, față de 496,8 cazuri raportate la o mie de persoane înregistrate pentru perioada respectivă a anului 2019.

În ceea ce privește numărul mediu de decese zilnice, se constată o diminuare a mortalității. În perioada ianuarie-aprilie a anului 2020, în medie, în țară zilnic au decedat 96 de persoane, comparativ cu 111 persoane pentru aceeași perioadă în 2019.


Conform datelor oferite de către MSMPS, COVID-19 nu a schimbat esențial cauza deceselor în R. Moldova. Cele mai răspîndite cauze de deces în rîndul populației rămîn a fi bolile aparatului circulator, tumori, bolile aparatului digestiv, traume și otrăviri și bolile aparatului respirator.

În contextul pandemiei, pentru perioada ianuarie-iunie a anului 2020, incidența la COVID-19 în rîndul populației constituie 4,2 cazuri la 1.000 de oameni (sau 422,29 la 100.000 de oameni), plasîndu-se pe locul trei în rîndul maladiilor infecțioase înregistrate, după infecțiile acute ale căilor respiratorii, pneumonii și bronhopneumonii.

Potrivit reprezentanților de la MSMPS, „pe timp de pandemie, sistemul sănătății acordă tuturor maladiilor o atenție egală, luînd în considerare starea de sănătate a pacienților, desigur respectînd cerințele legale prevăzute de protocoalele clinice”, se arată într-un răspuns oficial.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load