X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Medicament pentru botulism din Moldova a salvat un român

23 apr. 17:45  
547 0

Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi, Români a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu diagnosticul de botulism.

El le-a spus medicilor că a mîncat conserve cu peşte, iar a doua zi au început simptomele, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Tratamentul necesar a fost adus de la un spital din Republica Moldova. Pacientul are 51 de ani, este din oraşul Urlaţi, iar pe 9 aprilie a mîncat două conserve cu peşte, primele simptome apărînd în ziua următoare, a declarat, marţi, pentru News.ro directorul medical al Spitalului Judeţean Ploieşti, Andrei Ilinca.

Iniţial, bărbatul a mers la Spitalul orăşenesc Urlaţi, a primit tratament pentru simptomele digestive, însă în timpul tratamentului au apărut şi simptomele neurologice - nu putea înghiţi şi ridica pleoapele – el fiind trimis la spital la Ploieşti. Reprezentanţii Spitalului Judeţean au solicitat antitoxină botulinică, însă pentru că aceasta nu s-a găsit în România, spitalul a primit două doze de la Spitalul de boli infecţioase din Chişinău.

Bărbatul este internat la Secţia de boli infecţioase din Ploieşti, a primit o doză adusă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, starea lui s-a îmbunătăţit. Marţi, la Ploieşti va fi adusă şi a doua doză de antitoxină de la spitalul din Republica Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?