TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarul lui Morari, transmis în instanță. Procurorii cer prelungirea arestului

Procuratura Generală i-a înaintat fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari învinuirea definitivă, dosarul acestuia urmînd a fi deferit justiției, notează Noi.md.

Astfel, pe lîngă cele două capete de acuzare, înaintate anterior – ”abuz de serviciu” și ”fals în acte publice”, procurorii au probat încă o componentă de infracțiune – ”amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”.

Morari este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plîngere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atît în interes personal, cît și în interesul petiționarului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

De asemenea, procurorii au depus demers de prelungire, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare în privința fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului.


Fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut pe 10 ianuarie curent, iar la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie din funcție, pînă la adoptarea definitivă a hotărîrii pe dosarul în care acesta este vizat.

Recomandă:
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load