TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon s-a referit la dosarul lui Morari

Dodon s-a referit la dosarul lui Morari

Potrivit președintelui R. Moldova, Igor Dodon, în dosarul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, nu sînt încălcări.

Acesta este tras la răspundere „pe merit”, pentru că a deschis, în 2016, „la comanda fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc”, un dosar pe Partidul Socialiștilor, scrie agora.md.


Declarațiile au fost făcute prin intermediul platformei „Președintele răspunde”.

Întrebat de către un internaut ce părere are despre cazurile cu reținerile recente pentru abuzurile din sistemul judiciar, Dodon a declarat că „PSRM niciodată nu a încălcat legea”, iar emiterea mandatului de arest a lui Viorel Morari este o penalitate legală pentru dosarul pe care acesta l-ar fi inițiat la comandă, în 2016.

„Morari, el a deschis dosarul. Nu ne deranjează nimic acum, nu am încălcat legea. Instituțiile statului confirmă. Lucrurile vor ieși la suprafață. Toți trebuie să fim egali în fața legii”, a mai spus Igor Dodon.

Mai devreme, Morari și-a comentat reținerea susținînd că acțiunea ar fi fost comandată de președintele Igor Dodon și de conducerea Procuraturii Generale.

În acest context, mai devreme, președintele CRJM, Vladislav Gribincea, a spus că din informațiile și declarațiile făcute publice pînă în prezent pe marginea dosarului în care e vizat Morari, acțiunile acestuia nu pot fi declarate penale. Potrivit acestuia, pocurorii șefi ai Procuraturii Anticorupție (PA) au statut independent față de Procuratura Generală (PG), iar rechemarea la PG a lui Viorel Morari, în acest context, a fost acțiune ilegală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load