COVID-19 în MOLDOVA

Dosarul Casa Presei: Un nou demers la Procuratură. Filip și Casapu ar fi implicați

Dosarul Casa Presei: Un nou demers la Procuratură. Filip și Casapu ar fi implicați

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că a înaintat două demersuri către Procuratura Anticorupție și Agenția Proprietății Publice în legătură cu dosarul Casei Presei.

Potrivit deputatului Platformei DA, în dosar ar fi implicat Pavel Filip și Mihail Casapu, transmite stiri.md

„Dosarul penal pe privatizarea Casei Presei, cantinei Guvernului și vilei istorice a fost pornit după demersul Platformei DA încă în iulie 2019.


Obiectele respective au fost transmise în locațiune cu cîteva luni înainte de privatizare. Conform legislației, bunurile publice, aflate în chirie, sînt privatizate conform procedurii speciale. Fără licitație și la preț de evaluare, care poate fi propus... de cel, care arendează obiectele. Dacă acceptă comisia de privatizare.

Recent am rămas perplex de informația din presă precum că CNA propune clasarea dosarului penal pe acest caz. Noi am fost informați anul trecut că dosarul este instrumentat de Procuratura Anticorupție. La fel, am auzit zvonuri că privatizarea acestor obiecte, efectuată cu grave încălcări, a fost anulată, ceea ce oricum nu exonerează pe cei implicați de la răspunderea penală. Informația cu clasarea dosarului a apărut imediat după respingerea moțiunii de cenzură.

În vederea clarificării situației, am înaintat azi demersuri către Procuratura Anticorupție și Agenția Proprietății Publice. La fel, vrem să cunoaștem dacă în cadrul dosarului penal figurează Pavel Filip și Mihail Casapu, persoana importantă din cadrul Cancelariei de stat pe perioada 2018-2019 și actualul vicedirector APP.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load