X 

Donație generoasă pentru minorii din Penitenciarul nr.10-Goian

14 dec. 2022,, 21:00   Societate
2051 0

În demersul reintegrării și al consolidării, păstrării și dezvoltării relației persoanelor private de libertate cu societatea, o componentă importantă o constituie dăruirea sau primirea darurilor. Minorii din Penitenciarul nr.10-Goian au primit, în această săptămână, o donație de rechizite școlare și obiecte necesare pentru întreținerea atelierului în lemn, deschis în anul 2020, cu suportul Asociației pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”.

“În calitate de colaboratori dedicați, partenerii noștri de la ,,AVE Copiii” ne-au pus la dispoziție mărinimoasa donație din partea unui tânăr, Gianni Nesti, care a dorit să facă un gest de caritate pentru copiii aflați în situații vulnerabile, din banii câștigați în urma vânzării de tablouri pe care le-a pictat chiar el personal.

Așa cum se apropie sărbătorile de iarnă, din partea Asociației pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, copiii din penitenciare au primit, inclusiv, cadouri și dulciuri, pentru a simți și ei din spiritul și atmosfera Crăciunului,” spune ANP.

Directoarea adjunctă a Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liuba Jignea-Suveica, a îndemnat minorii spre preluarea acestui gest nobil și promovarea unui mod prosocial de comportament întru o mai bună resocializare și reintegrare cu succes a acestora în societate.

Menționăm ca de mai bine de 5 ani, Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii” se implică activ în susținerea copiilor deținuți în penitenciarul din Goian, prin oferirea oportunităților de educație non-formală și terapie prin artă a tinerilor. De asemenea, la începutul fiecărui an școlar, asociația oferă rechizite școlare fiecărui deținut pentru a participa la procesul de studii.


Administrația Națională a Penitenciarelor salută inițiativele frumoase din partea asociațiilor obștești, care acordă o atenție deosebită activităților de resocializare a condamnaților, prin dezvoltarea de: abilităţi, cunoştinţe, înţelegere, atitudini și comportamente sociale.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?