Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Prima dată în istoria penitenciarului Rusca: sînt organizate cursuri de instruire fitness

18 apr. 12:45   Societate
3479 0

Pentru prima dată în istoria penitenciarului de femei din Rusca sînt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness, notează Noi.md.

Natalia Șveț, una din cele mai populare antrenoare de fitness s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămîni, doamnele aflate în detenție.

În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica.

Pe lîngă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele.

Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămîni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încît, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului.


„Rănile cîștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia.

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție.

3
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?