COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Demisia lui Creangă de la ANRE. De ce nu a fost una in corpore?

23 noi. 2021,, 08:34   Societate
1701 1

Guvernarea urmează să decidă în următoarea perioadă dacă va face o numire la ANRE în locul lui Ștefan Creangă care și-a dat demisia din funcția de director. Declarația aparține deputatului PAS Dan Perciun, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Mai multe despre acest subiect s-au vorbit la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV, unde a răsunat și întrebarea de ce nu a fost „o demisie in corpore”.

„Am avut în Parlament încă în sesiunea trecută un vot comun cu privire la modul în care ANRE performează și a fost o notă clară dată de Parlament referitor la activitatea nesatisfăcătoare. Încă atunci am deschis subiectul referitor la demiterea conducerii ANRE, dar legea nu prevede o asemenea procedură. În contextul acestui aspect, plecarea domnului Creangă nu este un lucru rău și, dacă ar pleca și ceilalți, nu neapărat ar fi o problemă”, a declarat Dan Perciun.

Deputatul a amintit că, pe termen mediu, se plănuiește comasarea ANRE și a Consiliului Concurenței, și crearea unui singur regulator.

„Pînă se întîmplă acest lucru, ar fi oportun să avem o discuție și să numim anumite persoane pînă se produce această schimbare. Și aici urmează să ne determinăm în perioada următoare cum procedăm. Dar, de principiu, plecarea domnului Creangă nu știu dacă motiv s-a produs, dar nu este un lucru care ar trebui să ne îngrijoreze sau să ne facă să regretăm acest aspect. Noi am dat un vot de blam și președintelui ANRE, respectiv e clar că aici cadrele trebuie schimbate. Terminăm cu soluționarea crizei energetice și vom reveni și la subiectul schimbării de cadre de la ANRE”.


Ștefan Creangă a fost numit în funcția de director la ANRE în 2019, cu puțin timp înaintea capitulării politice a regimului Plahotniuc. Pentru anul trecut, a raportat venituri salariale de 1 milion 19 mii lei, ceea ce înseamnă 85 de mii de lei lunar. Pe data de 22 noiembrie 2021, și-a dat demisia.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X