AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 725

Un director ANRE și-a dat demisia

22 noi. 2021,, 10:55   Societate
8824

Ștefan Creangă, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și-a dat demisia. Informația a fost confirmată chiar de acesta, transmite Noi.md cu referire la timpul.md.

Creangă susține că a depus în această dimineață cererea de demisie la Parlament, însă nu a vrut să ofere mai multe detalii despre motivele sale.

Informația a fost confirmată și de purtătoarea de cuvînt a ANRE, Galina Sanduța.

Ștefan Creangă a fost numit în funcția de director al ANRE pe 7 februarie 2019. Pînă atunci, a fost deputat în Parlament, inclusiv președintele Comisie parlamentare de buget și finanțe.

Amintim, că în luna noiembrie ANRE a stabilit noi tarife pentru gazul natural care sînt aproape de 3 ori mai mari decît acum o lună. Decizia a fost motivată de un nou contract semnat de autoritățile moldovenești cu Gazprom.


Totodată săptămîna trecută ANRE a examinat cererea înaintată de Termoelectrică în urma căreia s-a luat decizia de majorare a prețului per GCal cît și cel al energiei electrice produsă de Termoelectrica. La baza cererei de majorarea tarifelor a stat noul preț la gazele naturale, materie primă utilizată de Termoelectrica.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав