AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 725

Ministrul Agriculturii a spus că munca sa la minister a început cu un șir de reforme

23 noi. 2021,, 08:16   Societate
1877

Ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a spus că munca sa a început cu un șir de reforme la minister și în instituțiile subordonate. Demisiile au ținut capul de afiș al acestor reforme pe motiv că existau suspiciuni de corupție asupra unor persoane din domeniu, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Noi am găsit o modalitate pentru a-i ruga să plece sau să scrie din propria inițiativă cererea de demisie. Nu au existat persoane care să se opună”, a declarat ministrul Agriculturii.

Totuși, Viorel Gherciu a menționat că, pînă în acest moment, Ministerul Agriculturii nu a avut timp să se ocupe cu descoperirea tuturor schemelor de corupție din cadrul instituției, fiind o perioadă prea scurtă.

„Suspiciunile de corupție existau în aer, iar decizia de reorganizare a instituțiilor a fost convenită din start, dar încă nu este finalizată. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, fiind instrumentul principal pentru implementarea politicilor în sector, a fost reorganizată”, a subliniat ministrul Agriculturii.


Totodată, ministrul Agriculturii a confirmat faptul că instituția pe care o conduce a transmis sesizări către organele competente în domeniile în care au fost descoperite încălcări.

Viorel Gherciu a devenit ministru al Agriculturii după ce noul Cabinet de miniștri a primit votul de învestitură din partea Legislativului și a depus jurămîntul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în data de 6 august 2021.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав