X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Defrișările ilegale de la Valea Morilor: Ce spune Agenția Proprietății Publice

4 mai. 20:50   Societate
1430

Agenția Proprietății Publice anunță că s-a autosesizat pe cazul defrișărilor din Parcul Valea Morilor din Chișinău și precizează că terenul din imediata apropiere a izvorului Tamara este în proprietatea Consiliului Municipal Chișinău.

Reacția vine după ce municipalitatea a spus că terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„În urma examinării informaților din mass-media, bazei de date grafice a ASP și informației din Registrul bunurilor imobile ținut de către ASP, locul amplasării acțiunilor de defrișare este pe terenul cu nr. cadastral 0100202918, înregistrat în temeiul deciziei CMC nr.4/15 din 13.05.2014 și Hotărîrii Judecătoriei Centru din 26.08.2016”, arată nota emisă de APP.

Mai mulți copaci au fost tăiați ilegal din parcul Valea Morilor. Deputatul PAS, Radu Marian, a spus că arborii s-au tăiat fără autorizație de la Agenția de Mediu și fără înștiințarea Inspectoratului de Protecție a Mediului, iar astfel de ilegalități nu puteau fi făcute fără acceptul Întreprinderii Municipale „Spații Verzi”. „„Spații Verzi”, se știe, nu mișcă vreun deget fără aprobarea primarului”, a scris deputatul. În context, acesta a declarat că există toate semnele unei acțiuni ilegale și a comiterii abuzului în serviciu de către oamenii care conduc capitala.

În replică, Primăria a declarat că serviciile municipale de profil, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi", au sesizat poliția pe acest fapt și că terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав