X 
Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 900

Defrișări ilegale în parcul Valea Morilor din capitală

3 mai. 13:45 (reactualizat 3 mai. 17:02)   Capitala
2572

În Parcul Valea Morilor din capitală au avut loc defrișări ilegale.

Mai multe fotografii cu copacii doborîți la pămînt și muncitori care încarcă trunchiuri întregi în mașină au fost trimise la adresa redacției.

Potrivit cititorului au fost tăiați atît copaci uscați, cît și copaci verzi. Curios este faptul că muncitorii care cel mai probabil muncesc în domeniu construcțiilor au încărcat copacii întregi, fără a-i secționa așa cum se face de obicei.

Contactată de redacția Noi.md, secretara de la Spații Verzi, Mariana Năvodaru a declarat că întreprinderea municipală nu are nici o legătură cu defrișările care au avut loc în zonă.


Din imaginile ajunse la adresa redacției se vede că la defrișări au participat mai mulți muncitori, iar o mașină prezentă la fața locului are numerele de înmatriculare TWT 278. Potrivit lui Năvodaru Spații Verzi nu are nici o mașină cu acest număr de înmatriculare.

Potrivit lui Caliniuc Ion, șef adjunct al Inspectoratului Ecologic de stat Chișinău, cazul este documentat.

”Vom sesiza organele de anchetă care urmează să ne spună cui aparține mașina cu acest număr de înmatriculare, iar făptașii vor fi pedepsiți. Pot să vă spun că au fost tăiați 11 salcîmi cu diametrul trunchiului între 24 și 56 de cm”, a declarat Caliniuc pentru Noi.md.

Potrivit lui, copacii au fost tăiați din apropierea Izvorului Tamarei din Parcul Valea Morilor, care este un teren al municipiului Chișinău și faec parte din aria de teren protejată de stat. Cei de la INP Chișinău urmează să stabilească mărimea prejudiciului cauzat.

De menționat că această zonă a parcului este o zonă cu risc sporit de alunecări de teren, iar orice defrișare nechibzuită de copaci poate duce la o adevărată catastrofă ecologică.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав