TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cît de sigure sînt vaccinurile anti-COVID-19 care ajung în R. Moldova

Toate vaccinurile anti-COVID-19 care ajung în R. Moldova sînt sigure, avînd o eficiciență de 50%. Asta înseamnă că persoanele care se imunizează pot face forme ușoare ale infecției, vaccinul ajutîndu-i să prevină spitalizarea și previne boala severă.

Sînt declarațiile coordonatorului campaniei de vaccinare în țara noastră, Ninel Revenco, potrivit căreia vaccinul împotriva noului coronavirus „lucrează” ca oricare alt vaccin și nu toată lumea imunizată înregistrează reacții adverse..

„Are posibile evenimente adverse, sînt similare ca și în alte vaccinuri - durere musculară, ale încheieturilor. Îndemnăm oamenii să își monitorizeze efectele adverse care dureaza mai mult de 7 zile. La momentul dat, toate vaccinurile care sînt aduse în țară sînt sigure, au eficiență absolut diferită. Nu facem o comparare a vaccinurilor, orice vaccin este unica salvare de a nu face boala gravă la 100%. De aceea aveți încredere în vaccinurile care sînt prezentate. Sînt unica soluție pentru a stopa mersul negativ al acestui virus în țară. Orice vaccin care este propus astăzi, este unul sigur”, a declarat Ninel Revenco.

De precizat că, la data de 2 martie curent, în R. Moldova a început campania de vaccinare anti-COVID-19. Pînă acum, 68 092 de persoane au fost imunizate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load