Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Vaccinarea și pașapoartele covid: întrebări incomode

6 mar. 2021,, 22:22   Societate
7565 4

Pe tema vaccinării împotriva COVID-19 și introducerii pașapoartelor de vaccinare apar o mulțime de întrebări, la care portalul Noi.md din nou vrea să atragă atenția cititorilor săi, pentru a le oferi informații valoroase pentru a înțelege și a reflecta.

  1. Persoanele nevaccinate prezintă un pericol pentru cele vaccinate? Nu. Persoana vaccinată nu emană infecția, și principalul – ea nu poate fi infectată, dat fiind că sensul vaccinării este producerea anticorpilor care ucid imediat virușii intrați în organismul persoanei vaccinate. Persoana care nu a fost vaccinată se poate infecta numai de la alta, care la fel nu a fost vaccinată. La vaccinarea benevolă, doar oamenii care nu au primit vaccinul riscă să se infecteze reciproc. Ei supun riscului doar propria persoană și pe cei ca ei, de aceea au dreptul să decidă de sine stătător dacă acceptă sau nu vaccinarea lor și a copiilor lor.

În lume, numărul persoanelor vaccinate de coronaviros este mizer, pandemia este în toi, dar în pofida acestui faptsistemele de sănătate din majoritatea țărilorse isprăvesc cu pandemia, mortalitatea nu este mai mare ca în alți ani, ne-pandemici. Se isprăvește și sistemul de sănătate din Moldova.În caz că majoritatea populației se va vaccina benevolși vaccinarea va fi eficientă, povara purtată de medici și spitale va scădea simțitor. Deci, ideologii pașapoartelor-covid au nevoie de vaccinare nu pentru a asigura securitatea, da pentru altceva. Ei au nevoie să obțină acces la organismul nostru. La corpul nostru. La ce le servește acest lucru?

Majoritatea oamenilor doresc să decidă ei înșiși – să se supună riscului sau nu, să se vaccineze sau nu, săpermită imixtiunea în propriul organism sau nu. Noi avem acest drept.

  1. Care este valoarea declarațiilor făcute de politicieni privind renunțarea la vaccinarea obligatorie, dacă aceiași politicieni sprijină tot felul de restricții privind deplasarea oamenilor, care nu au fost vaccinați? Răspunsul e unul – este un exemplu de cinism obraznic și de demagogie a persoanelor total lipsite de orice principii, în spatele cărora se ascund interesele marelui business farmaceutic și, poate, ale actorilor globali, îngrijorați de suprapopularea planetei.
  2. Vaccinul are un termen de acțiune – de la 5 luni la 2 ani. Este injectat în două etape. Și pe urmă? Iarăși ne vaccinăm ? Cu ce periodicitate? Și ce garanții există, că a patra sau a cincea oară, după ce vom pierde din vigilență, odată cu vaccinul nu ni se va introduce și altceva? Ce este mai nociv – să-ți injectezi în fiece an nu se știe ce, sau să respecți un mod sănătos de trai și să nu-ți fie frică că te vei îmbolnăvi de covid?
  3. Este oare conducerea Republicii Moldova gata să-și asume responsabilitatea pentru riscurile la care ar putea fi supusă populația țării sub presiunea intereselor străine?

Astfel de întrebări sînt multe, iar conducerea fiecărei țări, fiind responsabilă de populația sa, este pur și simplu obligată să analizeze bine toate riscurile și să ia acea decizie care îi va permite să păstreze principiile fundamentale ale umanismului, să protejeze cetățenii de implicări neautorizate și să profite la maximum de situația creată pentru propria dezvoltare.

Redacția Noi.md va continua să scrie despre aceasta și în alte materiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?