X 
Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 297
Eurovision stiri: 417

Ce spune ACC despre reluarea curselor aeriene spre Federația Rusă

13 apr. 2022,, 13:32   Societate
4841 0

UPDATE 13.32: Într-un răspuns oferit portalului de știri Noi.md, compania aeriană Fly One a menționat că, la moment, nu este planificat un zbor pentru data de 18 aprilie.

12.31 - Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, de curînd, făcînd posibilă reluarea curselor regulate de pasageri pe/ de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Zilele trecute, compania „Fly One” anunța despre operarea zborului Chișinău-Moscova în data de 18 aprilie curent, fiind prima companie care a reluat zborurile spre Federația Rusă. Cel mai probabil, acesta va fi un zbor cu escală, menționează Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Solicitați de Noi.md, reprezentanții AAC au declarat că nu au nicio tangență cu această cursă de pe 18 aprilie și că „R.Moldova nu a impus restricții pentru operarea de zboruri dinspre și spre Federația Rusă, iar atunci cînd a fost a redeschisă o partea din spațiul aerian spre vest, atunci companiile singure au decis ce destinații să reia”.

"Curse directe Chișinău – Moscova nu sînt la moment. Autoritatea Aeronautică Civilă nu are tangență cu această cursă de pe 18 aprilie. Probabil e vorba de Fly One Armenia, iar zborul va fi operat probabil prin Istanbul, Erevan. Deci este un zbor cu escală", au precizat pentru Noi.md reprezentanții ACC.


„Spațiul aerian al Ucrainei ramîne închis, iar ca zborurile să fie operate trebuie să înconjori o mare parte a teritoriului. R. Moldova nu a impus nicio restricție pentru companiile rusești, însă, efectiv, aeronavele rusești nu pot ateriza la noi pentru că spațiul ucrainean aerian este închis. Totodată, în spațiul UE au fost întrerupte cursele companiilor rusești. Ai noștri pot opera zboruri, dar din considerentul că înconjoară, asta implică probabil și costuri mai mari”, se mai arată în comentariul instituției.

Cum anume va fi operat zborul Chișinău-Moscova din data de 18 aprilie, am încercat să aflăm de la „Fly One”, dar pînă la această oră nimeni nu ne-a răspuns la apeluri sau mesaje.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий