Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Noi măsuri pentru decarbonizarea sectorului aviației, aprobate de Guvern

10 apr. 15:00   Societate
2171 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, instituirea și funcționarea Mecanismului de compensare și de reducere a emisiilor de carbon pentru aviația internațională (CORSIA).

Aplicarea și implementarea acestuia va contribui la decarbonizarea aviației internaționale și la o industrie mai curată. Fiecare operator aerian este acum responsabil să monitorizeze și să raporteze emisiile de CO2, utilizînd metodologii standardizate și acreditate.

CORSIA cuprinde un sistem de monitorizare, raportare și verificare a emisiilor de carbon din aviația internațională (MRV) și un sistem de compensare a emisiilor de carbon din aviația internațională (CEC) – ambele importante pentru a asigura transparență, corectitudine și eficiență în proces, dar și pentru a responsabiliza operatorii aerieni.

Regulamentul mai prevede atribuțiile și responsabilitățile Autorității Aeronautice Civile, modul de organizare a sistemului de monitorizare, raportare și verificare a emisiilor anuale de CO2 ale operatorului aerian, datele și informațiile minime care trebuie păstrate, metodologiile de calcul pentru determinarea emisiilor de CO2, provenite din aviația internațională.

Precizăm că, în Republica Moldova, sub incidența programului CORSIA (trec pragul emisiilor de carbon de 10 mii tone de CO2) cad 6 operatori aerieni.


2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?