COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce culori vor avea buletinele de vot la alegerile din 20 octombrie

Ce culori vor avea buletinele de vot la alegerile din 20 octombrie

Buletinele de vot pentru alegerea primarului de Chișinău și a celui din Bălți vor avea culoarea „violet” și vor fi tipărite pe hîrtie opacă.

Decizia a fost luată în ședința din 20 septembrie a Comisiei Electorale Centrale, la care s-au stabilit și modelele buletinelor de vot pentru alegerile locale și cele parlamentare noi, transmite IPN, citată de Radio Chişinău.

Astfel, potrivit hotărîrii CEC, toate buletinele se vor tipări pe hîrtie opacă și se vor distinge după culoare.


Buletinul de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) va fi de culoare „roz”, pentru alegerea primarului municipiului Bălți și a primarului general al municipiului Chișinău – „violet”, pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipale) – „gri afumat”, pentru alegerea consilierilor în consiliile raionale (municipale Bălți și Chișinău) – „bej”.

Fiecare buletin de vot va fi divizat în patrulatere corespunzătoare numărului de candidați. În partea stîngă a fiecărui patrulater se va imprima simbolul concurentului electoral, în centru se va înscrie numele și prenumele candidatului, denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția „candidat independent”. În partea dreaptă, la aceeași distanță de latura de sus și cea de jos va fi imprimat un cerc, în care alegătorul va aplica ștampila cu inscripția „Votat”.

Concurenții electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule de aceeași mărime, aceleași caractere, în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată de către consiliile electorale de circumscripție.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare noi vor avea aceleași caracteristici. La culoare vor fi „cafeniu pal”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load