X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Curtea Supremă a SUA a decis soarta lui Donald Trump

4 mar. 20:45   Externe
2569 0

Curtea Supremă a SUA a răsturnat, luni, decizia din Colorado prin care Donald Trump a fost scos de pe buletinul de vot de la alegerile preliminare republicane.

Judecătorii SCOTUS au luat decizia cu unanimitate de voturi, ea fiind susținută și de judecătorii pro-republicani, dar și de cei pro-democrați, transmite Digi24.ro.

Conform Curții Supreme, doar Congresul SUA are dreptul de a pune în aplicare amendamentul al 14-lea, nu statele individuale. Decizia înseamnă că Trump va putea apărea pe buletinele de vot din toate statele în alegerile preliminare, ea fiind valabilă la nivel național.

Potrivit sursei citate, era de așteptat ca verdictul să vină pe parcursul zilei de luni, în condițiile în care marți urmează să se desfășoare alegerile preliminare republicane în Colorado, în cadrul așa-zisei „Super Tuesday”, ziua în care se desfășoară un număr mare de alegeri preliminare.

De menționat că după Colorado, și statele Maine și Illinois au luat decizii similare și l-au scos pe Trump de pe buletinele de vot.

11
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?