TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Agenții economici cer ca angajații HoReCa să fie vaccinați în etapa a II

Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova îi cere prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi ca angajații HoReCa să fie imunizați în etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Sectorul HoReCa nu este doar una dintre cele mai afectate industrii din cauza pandemiei Covid-19, dar și o industrie cu mulți angajați, care au constant contact direct cu publicul, fiind expuși unui risc crescut de infectare. Cu toate acestea, datorită bunii organizări și respectării măsurilor de control și prevenție, în sectorul HoReCa nu au fost înregistrate focare de infecții”, se arată într-o postare a Asociața MĂR.

De asemenea, Asociața mai solicită autorităților să fie prelungit programul de activitate pînă la ora 22:00, să fie permisă organizarea evenimentelor festive cu caracter unic pe baza testului negativ și să le fie asigurat suport necesare sectorului pentru a evita falimentările și emigrarea angajaților în masă.

Pînă joi, 15 aprilie, în R. Moldova în total au fost administrate 86.016 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Peste 78 de mii de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar aproape opt mii au fost vaccinați cu a doua doză.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load