Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

SUA anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina

27 apr. 13:45   Externe
2282 0

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat vineri o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment în care Washingtonul încearcă să recupereze întîrzierile în livrările către Kiev după luni de blocaj în Congres.

„Acesta este cel mai mare pachet de ajutor militar pe care l-am anunţat pînă acum”, a subliniat oficialul american în cadrul unei conferinţe de presă. Acest program de ajutor include apărare aeriană, sisteme anti-drone, muniţie de artilerie. El va permite Kievului să „stabilizeze prima linie”, a salutat anunţul preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Este a doua parte de ajutor anunţată în această săptămînă, după miliardul de dolari anunţat miercuri. Cele două sume fac parte din bugetul de asistenţă de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev votat în această săptămînă în Congres şi promulgat ulterior de preşedintele Biden. Dacă ajutorul de un miliard de dolari dezvăluit miercuri va veni din stocurile armatei americane, cel anunţat vineri va veni din contracte cu industria de apărare sau parteneri. Ceea ce înseamnă că va dura mai mult pentru a ajunge pe cîmpul de luptă.

După ce a promulgat miercuri legea ce prevede acordarea acestui ajutor militar şi economic de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, preşedintele Joe Biden a promis un transport rapid şi masiv de arme.

5
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?