TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost găsit cetățeanul RM dat dispărut în Turcia

Cetățeanul moldovean dat dispărut Veaceslav Sufinco a fost găsit în Turcia.

După cum a devenit cunoscut, pe 27 iulie, Veaceslav a părăsit autobuzul turistic, avînd doar pașaportul și un telefon mobil în mîini și nu s-a mai întors. Rudele au publicat un mesaj despre dispariţia sa pe rețelele de socializare, cerînd ajutor în căutarea tînărului.

Din ce motiv autobuzul a părăsit parcarea fără unul din pasager și cine va fi responsabil pentru această greşeală deocamdată nu se ştie. Martorii incidentului au declarat că Veaceslav a coborît din autobuz în drum spre Chișinău, pe autostrada națională, lîngă orașul Izmir, aflîndu-se într-o stare extrem de deprimată.

Veaceslav Sufinco a fost găsit datorită asistenței active a poliției orașului Izmir, a Ambasadei Republicii Moldova, a consulului Sorin Pleșca și a Direcției Generale de Relații Externe din Găgăuzia.

În tot acest timp, tînărul era de negăsit la telefon. Fiind găsit, nu avea asupra sa paşaportul, pe care l-a pierdut în perioada dispariției, iar telefonul mobil îi era descărcat.


Datorită implicării operative a consulului Republicii Moldova la Ankara, documentele au fost întocmite în regim de urgență, ceea ce a permis lui Veaceslav Sufinco să se întoarcă rapid în patrie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load