Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un nutriționist a vorbit despre proprietățile uimitoare ale ridichii

3 iul. 2022,, 05:03   Sănătate
2993 0

Această legumă crocantă nu este potrivită pentru toată lumea. Persoanele cu probleme digestive ar trebui să o consume cu atenție.

Ridichea, o rădăcinoasă crocantă cu gust iute, are proprietăți utile, dar uneori și neașteptate, a declarat nutriționistul Mihail Ginzburg, relatează life.ru.
În primul rînd, ca toate plantele crucifere, are efecte antiinflamatorii și antitumorale.

„Acest lucru nu înseamnă că, în cazul cancerului în stadie avansată, ridichea poate salva viața omului, dar există o speranță că tumoarea nu va crește atît de repede. Și din moment ce inflamația este baza tuturor bolilor legate de vîrstă, consumul de ridiche încetinește, în general, procesul de îmbătrînire”, a explicat Ginzburg.

Persoanele cu afecțiuni gastro-intestinale ar trebui să fie mai precaute atunci cînd consumă ridichea, deoarece aceasta conține eter și amărăciune care irită mucoasa gastrică și pot provoca acutizarea bolii. Această legumă poate fi consumată pe stomac gol numai dacă aciditatea este scăzută.

„Este mai bine să se consume după masă și nu înainte de masă, adică nu pe stomacul gol. De asemenea, în prezența unor afecțiuni, este mai bine să se consume cu emolienți, cum ar fi uleiul sau smîntîna”, a precizat Mihail Ginzburg .

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?