Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Cu ajutorul aromelor puteţi pierde în greutate

9 mai. 04:30   Sănătate
643 0

Cîte metode sofisticate sînt oferite de către medici, pentru a ajuta femeile să piardă în greutate. Dacă respectarea unei diete stricte nu dă rezultate dorite, apoi nutriţioniştii propun să încercaţi metode mai noi, ca aromoterapia.

Se pare că unele arome pot diminua pofta de mîncare: aromele de mere verzi, vanilie şi scorţişoară au capacitatea de a suprima pofta de mîncare. Omul care respiră aceste arome înainte şi în timpul meselor, consumă mai puţine alimente decît de obicei.

Nutriţioniştii nu recomandă de a sări peste masa de prînz şi gustările de după-amiază, dar a trece seara la "hrănirea cu mirosuri". Există şi o explicaţie ştiinţifică a acestui fenomen - seara "se calmează" partea raţională a conştiinţei şi "lucrează" doar cea emoţională. Fără a ne da seama seara este foarte uşor să mîncăm prea mult. Mirosurile, acţionînd direct asupra părţilor emoţionale ale creierului inhibă pofta de mîncare.

În cazul în care vreţi să gustaţi seara ceva dulce, ar trebui să mirosiţi vanilie sau scorţişoară. Nutriţioniştii recomandă să schimbăm aromele, pentru a evita efectul obişnuinţei.

9
3
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?