TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cu ajutorul aromelor puteţi pierde în greutate

Cîte metode sofisticate sînt oferite de către medici, pentru a ajuta femeile să piardă în greutate. Dacă respectarea unei diete stricte nu dă rezultate dorite, apoi nutriţioniştii propun să încercaţi metode mai noi, ca aromoterapia.

Se pare că unele arome pot diminua pofta de mîncare: aromele de mere verzi, vanilie şi scorţişoară au capacitatea de a suprima pofta de mîncare. Omul care respiră aceste arome înainte şi în timpul meselor, consumă mai puţine alimente decît de obicei.

Nutriţioniştii nu recomandă de a sări peste masa de prînz şi gustările de după-amiază, dar a trece seara la "hrănirea cu mirosuri". Există şi o explicaţie ştiinţifică a acestui fenomen - seara "se calmează" partea raţională a conştiinţei şi "lucrează" doar cea emoţională. Fără a ne da seama seara este foarte uşor să mîncăm prea mult. Mirosurile, acţionînd direct asupra părţilor emoţionale ale creierului inhibă pofta de mîncare.

În cazul în care vreţi să gustaţi seara ceva dulce, ar trebui să mirosiţi vanilie sau scorţişoară. Nutriţioniştii recomandă să schimbăm aromele, pentru a evita efectul obişnuinţei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load