X 
Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Somnul împotriva obezităţii

31 ian. 03:30   Sănătate
909 0

După cum a fost dovedit, secretul figurii zvelte în parte depinde de un somn nocturn bun. Anume despre acest lucru au raportat oamenii de ştiinţă la o conferinţă consacrată problemelor privind excesul de greutate, care a avut loc la Amsterdam.

Savanţii de la Centrul European de Cercetare din Dijon (Franţa), în special, au declarat că, "după o noapte de somn insuficient oamenii consumă cu 22 % mai multe produse alimentare decît de obicei".

Printre participanţii grupului de testaţi: cei care au dormit patru ore, au suferit de o foame mai puternică, decît cei, care au dormit opt ore.

Prin urmare, cercetătorii au concluzionat, că privarea de somn măreşte cantitatea de alimente consumate şi poate fi un factor, care influenţează apariţia obezităţii şi excesul de greutate.

Un alt studiu, efectuat în Olanda de către cercetătorii de la Universitatea din Maastricht, a constatat că, există o legătură între durata somnului la adolescenţi şi creşterea greutăţii. Adolescenţii, care au dormit mai puţin în copilărie, au crescut în greutate mai repede, decît acei care au dormit mai mult.


Trebuie să reamintim că, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru 2005, în lume au avut un exces de greutate în jur a 1,6 miliarde de adulţi, dintre care 400 de milioane sînt obezi. Deşi nu există date pentru ultimul an, puți probabil ca situaţia să se fi îmbunătăţit.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?