X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De ce crapă călcîiele?

20 mar. 04:30   Sănătate
1390 0

Dacă ai observat că ți-au crăpat călcîiele, cel mai probabil este din cauza deshidratării sau a pielii prea scuate. Poți da vine și pe tocuri, de asemenea.

Iată șase motive pentru care ne crapă călcîiele. La sfîrșitul articolului vei descoperi un remediu natural pentru a scăpa de această problemă definitiv, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.

Greutate prea mare

Picioarele tale susțin greutatea întregului corp. Așadar, cînd iei în greutate, crește presiunea pe depozitele de grăsime din călcîi. În acest caz, călcîiele sînt nevoite să se extindă lateral pentru a susține mai multă greutate. Și dacă pielea nu e hidratată, se fisurează.

Să se țină cont de faptul că diabeticii tind să aibă călcîiele crăpate, așa că verifică-ți periodic nivelul glicemiei.


Lipsa de vitamine

Fără anumite vitamine vitale, minerale și alți nutrienți, pielea ta nu poate funcționa corect și devine uscată și se îngroașă. Introdu în alimentația ta mai multe alimente bogate în vitamine A, B3, C, E, zinc și acizi grași omega-3.

Încălțăminte greșită

Încălțările decupate, cum sînt sandalele, permit, de obicei, grăsimeii de sub călcîi să se extindă lateral și există riscuri ca pielea să se crape. Te poți alege cu călcîile crăpat și dacă porți pantofi prea înguști și cu tălpi subțiri.

Menopauza

După instalarea menopauzei, unele femei suferă de „cheratodermă”, o afecțiune care ar putea duce la pielea crăpată de pe călcîie și în alte părți ale corpului. Pentru a scăpa de această, puteți încerca să aplicați unguente de estrogen topic, dar nu uitați să consultați mai întîi medicul.

Stai în picioare prea mult

Statul în picioare o perioadă lungă de timp, în special pe podele dure sau din lemn poate pune presiune suplimentară pe călcîie și pe pielea din această zonă.

Rutina greșită a dușului

Nu este tocmai indicat să faci băi lungi și foarte fierbinți sau dușuri prelungite, deoarece apa de pe picioarele tale îndepărtează uleiurile naturale de pe piele și o usucă. De asemenea, săpunurile și gelurile pot deteriora stratul naturală a pielii.

Iată și remediul natural despre care vorbeam la început!

O baie la picioare cu apă de gură și oțet înlătură pielea moartă de pe călcîie. Apa de gură calmează pielea. Așadar, înmoaieți picioarele timp de 10-15 minute într-un vas în car eai adăugat o cană de apă de gură, una de oțet alb și două de apă. La sfîrșit, freacă cu piatra ponce călcîiele. Clătiți, uscați și aplicați o cremă hidratantă.

10
2
0
14
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?