X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Greșelile zilnice care provoacă boli de tiroidă

14 mar. 03:30   Sănătate
1517 0

Afecțiuni tiroidă cauze. Tiroida este o glandă importantă a corpului deoarece e responsabilă de producerea hormonilor necesari metabolismului. Asta înseamnă că atunci cînd acești hormoni nu sînt suficienți, organismul nu va funcționa corect și nu va putea arde caloriile.

Afecțiuni tiroidă cauze

1. Sedentarismul

Obişnuieşti să petreci peste 5 ore din zi stînd pe scaun? Nu ai încă un program de sport la sală sau acasă? Ai o viaţă sedentară? Ei bine, trebuie să ştii că exerciţiile fizice ajută glanda tiroida să îşi exercite funcţiile.

Mai mult decît atît, surplusul de kilograme afectează tiroida. O viaţă activă şi un program de mişcare ajută la menţinerea greutăţii normale – un plus pentru sănătatea tiroidei, scrie doctorulzilei.ro.

2. Cofeina


Orice exces este dăunător. E valabil și în cazul băuturilor care conțin cofeină. Prea multă cofeină afectează, printre altele, glanda tiroidă.

3. Alcoolul

Alcoolul este un duşman pentru multe organe, precum creierul, ficatul, inima, rinichii, tiroida etc. Alcoolul poate distruge neuroni din creier, poate produce aşa-numita „inimă de bou”, conduce la steatoză hepatica pînă la hepatită alcoolică, afectează rinichii, dar şi glanda tiroidă.
Este indicat să consumaţi alcool ocazional, săptămînal sau chiar mai rar, cînd este indicat să alegeţi băuturile alcoolice naturale.

4. Fumatul

Încă un motiv să renunți la țigări. Fumatul nu afectează doar plămînii ci și glanda tiroidă. Se pare că aceasta glandă este foarte sensibilă la efectele induse în organism de fumul de ţigară. Dacă nu eşti fumător, trebuie să fii foarte atent în ceea ce priveşte „fumatul pasiv”. Fereşte-te de fum dacă vrei să ai o tiroidă sănătoasă.

5. Dieta bogată în dulciuri şi grăsimi

O dietă săracă în alimente crude, dar bogată în carne din comerţ (plină de hormoni şi antibiotice), grăsimi (sosuri, foietaje, alimente prăjite), dar şi DULCIURI rafinate şi făinoase din faină albă afectează glanda tiroida. Este recomandat ca aproximativ 50% din alimentaţia zilnică să fie reprezentată de fructe şi legume proaspete.

6. Prea puțin somn

Tiroida se număra printre organele care au nevoie de somn pentru a se reface. Toroida are nevoie de somnul de noapte, mai exact acel somn care începe odată cu înnoptarea şi se termină odată cu răsăritul soarelui. Dacă aveţi un program de muncă încărcat, este indicat să dormiţi între orele 22:00-06:00.

Se recomandă o atenţie deosebită în privinţa sănătăţii pentru persoanele care lucrează noaptea.

34
0
2
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?