Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1082

Cît de des trebuie să spălăm prosopul de baie

15 aug. 05:30   Sănătate
872 0

Prosopul de baie ascunde mai multe bacterii decît îți poți imagina. În momentul în care este folosit, acesta devine un mediu de înmulțire a fungilor și a bacteriilor, un loc în care se amestecă celulele moarte cu secreții de tot felul.

De asemenea, deoarece se află mereu într-un mediu umed și nu foarte igienic, prosopul tău mai poate căpăta și alte bacterii nedorite ce se află răspîndite peste tot prin baie (chiar și din vasul de toaletă!), scrie jurnalul.ro.

Deși majoritatea bacteriilor nu îți fac rău imediat, trebuie să fii conștientă de faptul că acestea există și se răspîndesc foarte rapid. Principalii factori care favorizează înmulțirea acestora sînt umezeala și temperatura ridicată. Cîți dintre noi lăsăm prosopul agățat pe undeva prin baie după ce ne uscăm? Răspunsul: majoritatea. Într-un astfel de mediu, se pare că bacteriile își dublează numărul după doar 20 de minute.

Principalele probleme pe care prosopul nostru de baie ni le poate produce sînt reacțiile alergice și chiar anumite infecții (mai ales dacă există răni deschise, cum sînt tăieturile de la epilat). Prosopul devine și mai periculos atunci cînd îl împărțim cu cineva. Corpul nostru este obișnuit și poate face față propriilor microbi, dar în fața unor microbi străini – așa cum este și stafilocolul auriu – acesta nu va ști cum să reacționeze.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав