Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Declarație - Tiraspolul își reaia acțiunile provocatoare în Zona de Securitate

5 feb. 2021,, 11:47   Politică
3018 0

Structurile de forță ale Tiraspolului își reiau acțiunile provocatoare în Zona de Securitate, declară Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control.

Delegația Republicii Moldova condamnă poziția distructivă a componentei transnistrene în cadrul Comisiei și notează că, în timp ce aceștia încearcă să distragă atenția Comisiei și a opiniei publice de la probleme acute, structurile de forță ale Tiraspolului își reiau acțiunile provocatoare în Zona de Securitate.

Astfel, la 3 februarie curent, în adiacentul stației de cale ferată Bender-2, a fost observat un post mobil ilegal „grăniceresc”. La 4 februarie, în orele în care Comisia își ținea lucrările, un alt asemenea post și-a făcut apariția la intersecția străzilor ce separă orașul Bender de satul Varnița.

"Acțiunile descrise nu reprezintă altceva decît un nou act de restricționare a liberei circulații în Zona de Securitate și de sfidare deschisă a documentelor de bază ale operațiunii de pacificare", se arată în declarația Chișinăului.

Totodată, oficialii spuns că reprezentanții Tiraspolului au împiedicat aprobarea ordinii de zi a ședinței CUC, care nu a avut loc deja de aproape 4 luni.


"Delegația Republicii Moldova condamnă poziția distructivă a componentei transnistrene în cadrul Comisiei și notează că, în timp ce aceștia încearcă să distragă atenția Comisiei și a opiniei publice de la probleme acute, structurile de forță ale Tiraspolului își reiau acțiunile provocatoare în Zona de Securitate", se mai arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?