X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Modificări în componența nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control

13 dec. 2023,, 14:15   Politică
2582 0

În cadrul ședinței din 13 decembrie 2023 Guvernul a aprobat desemnarea lui Sergiu Golovaci în calitate de conducător al delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, dar și numirea lui Mihail Vodă în calitate de membru în componența delegației.

Ambii reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, iar candidaturile lor au fost coordonate în prealabil potrivit exigențelor stabilite în Regulamentul de activitate a delegației, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.744/2011.

Scopul acestor modificări este de a consolida capacitățile delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în ceea ce privește coordonarea aspectelor de menținere a păcii în procesul de reglementare transnistreană.

Pe lîngă delegația Chișinăului, Comisia Unificată de Control include reprezentanți ai Federației Ruse, Ucrainei, Misiunii OSCE și regiunii transnistrene.

În acest sens, obiectivul delegației noastre va rămîne în continuare orientat spre promovarea intereselor statului în procesul pașnic de reglementare transnistreană și spre soluționarea problemelor ce țin de asigurarea siguranței cetățenilor, a păcii și a ordinii de drept în Zona de Securitate.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?