X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Discuții despre posturile de control ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului

7 dec. 2023,, 16:58   Politică
2244 0

În orașul Bender, s-a desfășurat astăzi ședința săptămînală a Comisiei Unificate de Control, subiectul principal al discuției rămînînd posturile de control ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului, instalate abuziv în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Misiunea OSCE a prezentat noua componență a reprezentanților săi în Comisie și a distribuit delegațiilor raportul său lunar de monitorizare a situației în Zona de Securitate, notează Noi.md.

Raportul confirmă că la mai multe posturi ilegale, de la Camenca pînă la Slobozia, au fost montate noi gherete pentru adăpostirea exponenților structurilor de forță transnistrene.

În ceea ce privește parapetul din metal pe sectorul de drum între Varnița și Bender, se constată că lucrările sînt executate parțial.

Potrivit Biroului Politici pentru reintegrare, reprezentanții Misiunii OSCE au examinat și lucrările care se efectuează de către S.A. „Drumuri Criuleni” de-a lungul traseului între localitățile Slobozia-Dușca și Criuleni și au fost informați de conducerea raionului despre faptul că acolo se desfășoară activități pentru drenarea apelor subterane și împiedicarea acestora să ajungă pe suprafața carosabilă.


"Anterior membri din delegația regiunii transnistrene au lansat în media insinuări cu privire la acest proiect ingineresc. Declarațiile distorsionate ale Tiraspolului au reprezentat o încercare nereușită de a distrage atenția publică de la lucrările efectuate neautorizat de către structurile transnistrene pe drumul ce leagă localitățile Bender și Varnița, cu scopul de a crea impedimente în libera circulație a cetățenilor", se arată în comunicatul Biroului.

2
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?