Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Incidentele la posturile Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, pe agenda CUC

8 feb. 15:40   Politică
2180 0

În cadrul reuniunii săptămînale a Comisiei Unificate de Control din 8 februarie 2024, care s-a desfășurat la Bender, au fost abordate incidentele la posturile Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

În special, a fost evidențiată repetarea cazurilor de stopare a autoturismelor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, notează Noi.md.

Reprezentanții Misiunii OSCE și ai Ucrainei în Comisia Unificată de Control, participanți la discuție, au menționat că cerințe neîntemeiate de îngrădire a circulației au fost aplicate și în privința lor.

Delegația Republicii Moldova a subliniat caracterul provocator al încălcărilor semnalate și a avertizat asupra consecințelor ce pot surveni, dacă nu se va renunța la abuzuri.

Totodată, Misiunea OSCE în Moldova a informat că echipele sale de monitorizare au realizat pe parcursul lunii ianuarie 24 de deplasări pe teren, constatînd noi porțiuni de parapet metalic de-a lungul drumului ce separă localitățile Bender și Varnița, precum și prezența blocurilor de beton în același perimetru.


Cu referire la posturile de control ilegale ale Tiraspolului delegația Republicii Moldova și-a reiterat apelul privind eliminarea lor din Zona de Securitate.

Propunerile delegației Chișinăului au fost respinse de exponenții Tiraspolului, care și-au demonstrat astfel lipsa interesului pentru a reorienta spre normalitate activitatea Comisiei Unificate de Control.

6
1
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?