X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ședința Comisiei Unificate de Control, la Bender: ce subiecte au fost discutate

14 mar. 17:45   Politică
1659 0

Ședința săptămînală a Comisiei Unificate de Control s-a desfășurat astăzi în orașul Bender, fiind puse în discuție subiecte importante privind situația în Zona de Securitate.

Potrivit Biroului politici de Reintegrare (BPR), printre cele mai problematice aspecte se evidențiază sfidarea continuă a actelor operațiunii de menținere a păcii pe rîul Nistru de către structurile de forță subordonate Tiraspolului, care își mențin abuziv posturile de control, notează Noi.md.

În acest sens, au continuat dezbaterile pentru luarea unei decizii care să asigure eliminarea posturilor ilegale din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

În contextul recensămîntului populației și locuințelor care urmează să fie realizat între 8 aprilie și 7 iulie curent, delegația Republicii Moldova a notificat Comisia Unificată de Control.

Reprezentanții Chișinăului au menționat necesitatea asigurării liberei circulații și siguranței recenzorilor, cerînd structurilor transnistrene să nu admită acțiuni provocatoare și impedimente privind buna desfășurare a recensămîntului în localitatea Corjova.


2
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?