Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Victor Țvircun: Societatea trebuie să se consolideze pe păstrarea, dezvoltarea și prosperitatea statului

26 aug. 2023,, 13:00   Politică
3580 0

De la proclamarea independenței și timp de mai bine de 30 de ani, am fost martori și participanți la confruntarea dintre două forțe antagoniste - stataliști și antistataliști: să existe sau să nu existe Moldova ca stat?

Acest lucru a fost declarat de fostul ministru al Educației, fostul ambasador al Republicii Moldova în Turcia, Victor Țvircun, în cadrul unei conferințe dedicate aniversării a 79 de ani de la eliberarea Moldovei de invadatorii naziști, transmite enews.

"În ultimii 30 de ani, asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești. Îmi doresc foarte mult ca eu, copiii și nepoții mei să nu asistăm la dispariția denumirii de Republica Moldova", a declarat Țvircun. În opinia sa, societatea moldovenească ar trebui să se consolideze de dragul păstrării și dezvoltării statului.

"Este necesar să aducem pozitivism în societatea noastră, să o consolidăm, dar pe ce? Vorbim despre o idee națională? Nu, o idee națională nu va funcționa, pentru că avem un stat multinațional. Dar să consolidăm societatea pe păstrarea, dezvoltarea și prosperitatea statului - cred că aceasta este ideea principală", a declarat fostul ministru.


Vă reamintim că puteți afla mai multe despre istoria Republicii Moldova pe site-ul moldovenii.md.

15
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?