X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Scutiri de taxa de stat pentru cauzele de apărare a drepturilor minorilor

2 mar. 12:30   Politică
1540 0

Parlamentul a aprobat un proiect de lege care prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru minori în cauzele de apărare a drepturilor lor. Proiectul a fost susținut cu votul a 63 de deputați.

Inițiativa legislativă prevede modificarea Legii taxei de stat în vederea eliminării deficiențelor din practica ce ține de impunerea taxei de stat. Mai exact, se propun modificări ce vor exclude dubla impunere în ceea ce privește achitarea taxei de stat.

Prin acest proiect se mai propun a fi instituite scutiri de la taxa de stat pentru radierea din evidența la domiciliu. De asemenea, proiectul prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru executorii judecătorești și organele fiscale, indiferent de calitatea lor procesuală.

Prin modificările propuse sînt eliminate incertitudinile cu referire la cererile de chemare în judecată în acțiunile cu caracter nepatrimonial și instituirea clară a scutirii de la plata taxei de stat în contenciosul administrativ. Totodată, este adusă claritate în privința cererilor de partaj, taxa de stat, în acest caz, va fi achitată reieșind din valoarea bunurilor pretinse.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare și aprobare în lectura a doua în plenul Parlamentului.

2
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?