X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Irina Vlah: "Independența și neutralitatea Republicii Moldova trebuie să fie o prioritate pentru autorități"

2 apr. 06:00   Politică
3104 0

Toți conducătorii Republicii Moldova ar trebui să acorde întotdeauna prioritate independenței și neutralității republicii noastre.

O astfel de opinie a exprimat fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul talk-show-ului "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

Ea a spus că autonomia găgăuză este o parte a Republicii Moldova, iar locuitorii ei consideră că toți conducătorii țării noastre trebuie să acorde prioritate independenței și neutralității republicii noastre, intereselor cetățenilor noștri și intereselor țării noastre.

"Aceasta ar trebui să fie o prioritate pentru politicieni. În toți cei 8 ani în care am fost bașcan al autonomiei, acestea au fost regulile pe care le-am urmat. Probabil, datorită acestui fapt, locuitorii regiunii s-au simțit confortabil și s-au simțit parte a acestei țări, iar noi am reușit să promovăm o imagine pozitivă a țării prin acțiunile și programele noastre", a declarat Irina Vlah.

Potrivit ei, regiunea găgăuză a fost deschisă toți cei 8 ani, autonomia a avut parteneri atît din Est, cît și din Vest.

"Regula noastră a fost deschiderea la 360 de grade. În regiune au fost realizate investiții din partea Uniunii Europene, investiții din multe țări din Est, Turcia și alte cîteva țări, Qatar, Japonia, China. Adică, am lucrat cu absolut toată lumea", a menționat Irina Vlah.


Potrivit acesteia, pentru autorități a fost foarte important ca toate resursele care au venit în regiune să fie direcționate spre îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

"Ne-am descurcat bine în acest sens. Am știut cum să ne convingem partenerii. I-am convins. Ei au venit, au investit, au creat locuri noi de muncă", a subliniat fostul basarabean al UTA Găgăuzia.

31
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?