X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Vocea poporului: Nici o națiune nu poate exista fără familie

15 mai. 16:24   Societate
3756 0

În fiecare an, pe 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei, notează Noi.md.

Sărbătoarea este menită să atragă atenția publicului asupra importanței familiei și a rolului acesteia în dezvoltarea socială.

În contextul acestei sărbători, am îndemnat cetățenii să ne spună cît de importantă este familia în viața lor.

„Copii mei sînt familia mea, pentru ei trăiesc. În ziua de azi percepția familiei este alta un pic. Eu cred că familia trebuie să fie prietenoasă, iubitoare”, a spus o femeie întîlnită în stradă.

„Familia este cea mai importantă. Fără familie nu poate exista nimic, nici o națiune nu poate exista fără familie”, a spus un bărbat.


„Familia este celula societății, ea este foarte importantă și dacă vor uita că familia este începutul, nici celula nu va fi niciodată puternică”, spune o doamnă.

„Familia este suportul psihologic. Este vatra părinteasă, te trage după lucru acasă cît mai repede să vezi pe cei apropiați”, spune o altă doamnă întîlnită în stradă.

„Familia este ceva prețios, este tradiție, este iubire, fericire, viață. Doresc fiecărui om să fie fericit să se căsătorească și sa aibă o familie” , a opinat o locuitoare a capitalei.

„Familia este totul. Tot din familie de înveți să îți vezi calitățile tale. Comportamentul în public îl aducem din familie. Cu ajutorul familiei învăț să iubesc și oameni din jur”, spune o doamnă.

„Persoanele mele dragi sînt familia mea. Este important să fii în pace cu cei apropiați și cu toate rudele”, a spus un tînăr.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

În cadrul acestei zile, sînt promovate valori precum toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.

Redacția noi.md vă propune să luați cunoștință de unul din compartimentele "Crezului" - "Familia". Acest lucru vă va permite să simțiți profunzimea acestora, dar mai ales înțelepciunea lor pentru acei care vor hotărî să le urmeze în procesul propriei sale dezvoltări.

12
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав