X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Sandu, către Roberta Metsola: „Sprijinul constant al Parlamentului European a fost vital”

11 noi. 2022,, 09:11   Politică
1905 0

Președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, se află într-o vizită oficială în R. Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, șefa ststului, Maia Sandu, i-a mulțumit pentru prezență și sprijinul oferit țării noastre pe calea europeană.

„Mă bucur să ne revedem de această dată în RM si să continuăm dialogul important pe care îl avem cu Parlamentul European. Parlamentul UE a fost și rămîne un simpbol al democrației europene cu care ne ghidăm. Insituția pe care o reprezentați a fost alături de noi în cele mai grele timpuri, ulterior Parlamentul European a fost prima instituție care a spus clar și tare că ne susține în demersul nostru de obținere a statutului de țară candidată”, a declarat Maia Sandu.

„Sprijinul constant al Parlamentului European în perioade bune și grele, a fost vital pentru menținerea țării noastre pe cale democratică. Deputații UE ne-au fost mereu alături, atunci cînd grupări corupte au capturat statul RM. În această perioadă mai complicată, Parlamentul European a trimis misiuni de monitorizare pentru a ne păzi fragila democrație”, a adăugat șefa statului.

În aceeași ordine de idei, Maia Sandu a declarat că țara noastră contează pe ajutorul Parlamentului European de acum înainte privind următorii pași pe care îi va face R. Moldova pentru a ajunge în marea familie europeană.

„Avem nevoie de ajutor pentru a depăși consecinețele dramatice ale războiului. Acest război ne-a demonstrat tuturor că integrarea UE este singura cale pentru o dezovltare pașnică a țării noastre. Aderarea la UE ne poate oferi viitorul pe care ni-l dorim. Cetăețnii RM sînt europeni ca gîndire și acțiune. Au demonstrat acest lucru prin lupta pentru democrație, prin votul pro-european și antioligarhic la utlimele alegeri. Ei sînt europeni și prin felul prin care muncesc și se integrează în UE. Noi vrem să asigurăm aceste condiții bune de viață aici, la noi în țară, iar astfel să covingem conaționalii noștri să revină acasă”, a conchis Maia Sandu.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?