Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Popescu, despre recunoașterea independenței Tiraspolului: ”Transnistria periodic reiterează aceste solicitări”

10 mar. 2022,, 08:48   Politică
3639 0

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a comentat, într-un interviu acordat AGERPRES, cererea Transnistriei de recunoaștere a independenței.

Transnistria periodic reiterează aceste solicitări. Evident că, în acest context foarte tensionat din regiune, această reiterare nu a dat bine pentru eforturile de a menţine calmul în ţara noastră. În acelaşi timp, noi ştim cu toţii foarte bine că Transnistria, regiunea transnistreană a Republicii Moldova, continuă şi îşi doreşte să beneficieze de legăturile Republicii Moldova cu spaţiul european, inclusiv legături comerciale, şi, de fapt, cea mai mare parte a produselor exportate din regiunea transnistreană se îndreaptă spre Uniunea Europeană. În acest sens, şi regiunea transnistreană a Republicii Moldova este un beneficiar al relaţiei foarte apropiate pe care o are Republica Moldova cu Uniunea Europeană”, a declarat Popescu.

La 4 martie, așa-zisul Departament de Externe de la Tiraspol cere Republicii Moldova „rezolvarea definitivă” a conflictului transnistrean și semnarea unui acord-interstatal dintre Chișinău și Tiraspol.

Tot la 4 martie, cererea Republicii Molova de aderare la Uniunea Europeană a fost prezentată la Bruxelles.

Amintim că, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a semnat, joi, 3 martie, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu, cererea oficială de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?