Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Opinie: "Americanii vor accepta orice coaliție"

1 apr. 2019,, 12:10   Politică
2878 3

Americanii ar putea fi de acord cu orice coaliție în Moldova, deoarece, avînd în vedere confruntările lor cu Rusia, este important pentru ei ca aici să nu fie mai rău decît era.

O astfel de opinie a fost exprimată de politologul, fost membru al parlamentului moldovean, Zurab Todua, care a vorbit în cadrul emisiunii "Important" pe canalul TVC21, transmite Noi.md.

El crede că Partidul Democrat a luat acum cea mai competentă poziție.

"Nici Vladimir Plahotniuc, nici ceilalți nu fac declarații răsunătoare acum, ei așteaptă ca ceilalți să facă toate greșelile posibile, care sînt permise, iar deocamdată acesta este un scenariu care îi avantajează cel mai mult", a spus Zurab Todua.

"Sau vor aștepta ca occidentalii să le dea undă verde: Ok, creați-vă coaliția așa cum credeți de cuviință sau din nou ei le vor spune: haideți să organizăm alegeri anticipate. Și atunci perspectivele pentru Partidul Democrat, în general, vor fi destul de bune, bazîndu-se pe pozițiile administrative pe care le au", a continuat analistul politic.


În același timp, în opinia sa, în cazul alegerilor anticipate, Partidul Democrat nu va avea nevoie de o majoritate constituțională. "Vor avea nevoie doar de 50 + 1, este suficient pentru formarea guvernului", a spus Zurab Todua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?