Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Și-au „creat” veceu printre mașini: Protestatarii lui Șor, documentați de Poliție

24 oct. 2022,, 14:54   Politică
2619 0

Cu puțin timp în urmă oamenii legii au fost sesizați de un bărbat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, precum că la locul întrunirii de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 73, unde sînt instalate corturile, protestatarii își satisfac necesitățile fiziologice printre mașini. Cazul se documentează.

De precizat că, Poliția a dispus verificarea fiecărei persoane participantă la protestul din centrul capitalei, în contextul în care au fost constatate mai multe comportamente antisociale (agresivitate, consum excesiv de alcool, stare de agitație, conduită suspectă) în rîndul protestatarilor, care pot pune în pericol stabilitatea socială.

De asemenea, poliția precizează că va întreprinde acțiuni de verificare a corturilor, a locației protestului, precum și a împrejurimilor, pentru a exclude posibilitatea deținerii de obiecte periculoase și pirotehnice, care pot pune viața în pericol.

Măsurile sînt luate în contextul în care, în ultima perioadă, urmarea a controalelor efectuate în zona de protest au fost constatate multe încălcări ale legislației.

Poliția informează că cetățenii sînt obligați să se legitimeze la solicitarea organelor de poliție, refuzul implicînd conducerea acestora la sediul poliției pentru stabilirea concretă a identității acestora.


În prezent, Poliția documentează, în cadrul procedurii penale/contravenționale, acțiunile organizatorilor și ale persoanelor agresive pentru nesubordonarea la cerințele oamenilor legii și manifestarea agresivității cu intenția de destabilizare prin forțări ale cordoanelor de poliție.

La protestul de ieri, au fost identificate, printre protestatari, șase persoane anunțate în căutare de către instituțiile statului.

La fel, au fost inițiate 37 de cauze contravenționale pentru diferite încălcări ale ordinii publice, iar mai mulți tineri cu constituție atletică și comportament suspect, care nu au putut comunica scopul aflării la întrunire au fost înlăturați din mulțime.

Totodată, cinci persoane care au aplicat violența asupra Poliției au fost scoase din rîndul protestatarilor.

Potrivit Poliției, au fost identificate și patru cazuri în care persoanele prezente la întrunire dețineau obiecte interzise, inclusiv cazul cînd intenționat au fost aruncate obiecte pirotehnice sub automobilele oamenilor legii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?