X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PAS atenționează cetățenii să nu se lase manipulați de Partidul „Șor”

23 oct. 2022,, 16:00   Politică
2733 0

Partidul de guvernămînt, Acțiune și Solidaritate (PAS), atenționează cetățenii să nu se lase manipulați și folosiți de Partidul „Șor”, condus de deputatul fugar, Ilan Șor, cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani.

Apelul PAS vine în contextul în care fruntașii Partidului „Șor” au anunțat un nou protest pentru azi în centrul capitalei, iar poliția a atenționat public că manifestanții ar pregăti destabilizarea ordinii publice. Declarațiile au fost făcute de purtătoarea de cuvînt a PAS, Adriana Vlas pentru trm.md.

Adriana Vlas a declarat că guvernarea nu își propune să îngrădească dreptul cetățenilor la protest, însă face apel la aceștia să nu se lase manipulați de cei care „au furat țara”.

„Toți oamenii au dreptul să protesteze. Este un drept fundamental pe care actuala guvernare niciodată nu-l va îngrădi. Ceea ce face Ilan Șor este să manipuleze opiniile cetăţenilor, să se folosească de vulnerabilitatea lor şi să îi plătească pentru ca aceştia să iasă în stradă pentru a-l proteja pe Ilan Sor si gruparea lui se justiţie. Sor discreditează ideea de protest si o foloseşte pentru a destabiliza situația din țara. Îndemnăm cetățenii să nu se lase manipulaţi, să se informeze corect şi să nu se lase folosiţi de niște oameni care au furat această țară și doresc să o menţină în sărăcie şi dependentă de alte state”, a declarat purtătoarea de cuvînt a PAS.

Astăzi, în centrul capitalei, se desfășoară un nou protest împotriva guvernării. Oamenii legii au atenționat deja că participanții la protestul Partidului „Şor” ar avea intenții „de a crea tensiuni și provocări”.


Amintim că Partidul „Șor” a protestat în fiecare duminică, începînd cu 18 septembrie, în fața Parlamentului și a Președinției, cerînd demisia actualei guvernări, diminuarea prețurilor și tarifelor, precum și majorarea salariilor. Anterior, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că demisia îi este cerută de „hoții” și „marii corupții”, care nu vor să răspundă pentru infracțiunile comise. Șefa statului a mai precizat că manifestațiile ar fi organizate din „bani furați” și a făcut apel la cetățeni să nu judece oamenii care protestează în centrul capitalei, fiind plătiți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?