Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

"Scandalul clătitelor" continuă. Ce spune Arina Spătaru

14 sep. 2023,, 10:15   Politică
3866 0

Cele 325 000 de lei adunate de Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), în cadrul unei recente colectări de fonduri pentru susținerea partidului, nu provin din vînzări de clătite, după cum s-a vehiculat în presă.

Precizarea a fost făcută de lidera formațiunii Arina Spătaru, care a pregătit clătitele în cadrul fundraising-ului. Politiciana a declarat că clătitele nu au fost comercializate, ci servite participanților la eveniment, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Vehicularea faptului că ALDE a vîndut clătite în valoare de 352 de mii de lei este interpretare distorsionată, generată pe rețelele de socializare și în studiouri TV, fără nicio legătură cu realitatea. Gătirea clătitelor de către conducerea ALDE, în cadrul seratei ALDE, a fost un gest de recunoștință și de prietenie față de invitați, nu un act comercial”, a declarat Arina Spătaru.

Arina Spătaru a fost întrebată cum comentează declarațiile vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) Pavel Postică, conform cărora, ALDE ar putea fi sancționat, dacă nu va înregistra banii colectați la fundraising. Spătaru a declarat că donatorii, toți membri ALDE, au îndeplinit „toate formalitățile prevăzute de legislația în vigoare”.

„La finalul evenimentului, donațiile către partid au fost consemnate, cu ajutorul unor certificate, unde fiecare participant și-a asumat o anumită sumă cu care va finanța partidul. Între timp, donatorii au îndeplinit la sediul partidului toate formalitățile prevăzute de legislația în vigoare”, a precizat aceasta.


Precizăm că, pe 8 septembrie, conducerea ALDE a organizat o colectare de bani pentru suținerea activității propriului partid. În cadrul evenimentului au fost colectate 352 000 lei, bani donați de membrii formațiunii. Potrivit ALDE, resursele financiare urmează să fie investite în dezvoltarea „proiectelor de interes public”.

0
3
3
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?