X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Recean a venit cu o reacție după milioane de lei confiscate la Aeroportul Chișinău

24 apr. 11:42   Societate
2833 1

După ce instituțiile statului au confiscat peste 1 milion de dolari (echivalentul a 20 milioane de lei moldovenești), cu o reacție a venit și premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, care a ținut să menționeze că aceștia sînt bani , provin din crimă organizată, și reprezintă o amenințare asupra statului.

Declarația a fost făcută astăzi în cadrul ședinței de Guvern, în contextul tentativelor de introducere prin contrabandă a sumelor de bani destinate finanțării ilegale a unor partide politice.

„Mai multă lume nu lua în serios problema amenințărilor hibride, iar zilele trecute am văzut cum grupul criminal Șor utilizează deja bătrînii. Acest fapt este foarte cinic, să utilizezi bătrînii în calitate de transportatori de bani, în numerar. Instituțiile au sechestrat peste 1 milion de dolari. Am să solicit în continuare ca acestea să fie vigilente pentru că astfel de tentative vor continua. Eu vreau să remarc următorul lucru, acești bani sînt bani murdari, bani din crimă organizată, bani din amenințarea asupra statului”, a declarant Dorin Recean.

Reamintim că ieri, organele de forță au anunțat că la începutul acestei săptămîni au ridicat peste 20 milioane de lei în urma a 135 de percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău și 27 percheziții pe teritoriul țării.

Banii au fost introduși în Republica Moldova prin contrabandă de mai mulți curieri și erau destinați pentru finanțarea ilegală a unor partide politice din surse tenebre, în interesul unui grup criminal. Persoanele care au adus banii în țară, sînt cetățeni ai Republicii Moldova, au o vîrstă înaintată și sînt preponderent din UTA Găgăuzia. Pentru tranzitarea banilor, persoanele primeau de la 300 la 500 de euro.

7
0
0
0
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?