Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: "Vom avea un stat cu adevărat democratic atunci cînd partidele vor respecta legea"

21 iun. 2023,, 18:29   Politică
2896 1

Autoritățile salută decizia Curții Constituționale de a scoate în afara legii a Partidului „Șor”.

În cadrul unei vizite în nordul R. Moldova, Maia Sandu a declarat că: „Partidele politice sînt cele care sînt finanțate legal, transparent, iar grupările care se finanțează murdar, care nu respectă legea finanțării partidelor politice, nu au nimic cu democrația, cu politica autentică și trebuie sancționați, transmite Noi.md cu referire la nordnews.md.

Acest lucru este foarte important. Vom putea avea un stat cu adevărat democratic atunci cînd partidele politice vor respecta legea. În acest caz s-a făcut dreptate”.

Amintim că ieri, partidul prorus „Șor” a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională din Republica Moldova pe motiv că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept, a pus în pericol suveranitatea și independența țării și a fost finanțat de serviciile secrete rusești.

Potrivit hotărîrii Curții Constituționale, membrii partidului înființat de omul de afaceri Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară și fugit în Israel, își vor exercita mandatele de deputat în calitate de deputați independenți. Același lucru se va întîmpla și în cazul membrilor de partid care au cîștigat alegeri locale. Aceștia își vor duce la capăt mandatele ca independenți, fără să aibă dreptul de a se afilia la alte formațiuni politice.


Într-o postare pe Facebook, Ilan Şor a anunțat că formaţiunea sa va participa la toate alegerile, în ciuda interdicţiei.

7
0
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?