X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Soarta deputaților Șor. Avocat: „Ei nu pot adera și nu pot constitui alte fracțiuni”

21 iun. 2023,, 08:15   Politică
3048 1

Avocatul fugarului Ilan Șor, Vadim Banaru, a explicat care va fi soarta deputaților Partidului Șor, declarat neconstituțional pe 19 iunie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Freedom”, de la TV8, notează Noi.md.

„Deputații fracțiunii Șor rămîn în continuare în exercitarea mandatului ca deputați independenți. Ei nu pot adera și nu pot constitui alte fracțiuni, deoarece anumiți termeni au expirat. Alți deputați supleanți de pe listele PP Șor nu va fi. Dar orice persoană fizică sau cetățean cu dreptul de alegere poate să se afilieze. Nimeni nu-i poate interzice”, a subliniat avocatul.

De menționat că Partidul Șor a fost scos în afara legii. Curtea Constituțională a pronunțat hotărîrea în raport cu sesizarea Guvernului Republicii Moldova, privind verificarea constituționalității Partidului Politic Șor.

Curtea Constituțională a decis: „Se admite sesizarea Guvernului cu privire la verificarea constituționalității Partidului Politic Șor. Se declară neconstituțional Partidul Politic Șor. De la data pronunțării prezentei hotărîri, partidul se consideră dizolvat. Nici un act al acestui partid, adoptat după pronunțarea deciziei nu are valoare juridică. Ministrul Justiției va desemna o comisie care va întreprinde măsurile necesare pentru lichidarea Partidului și radierea acestuia din registrul de stat. Reprezentanții și membrii Partidului, care la data pronunțării hotărîrii exercită mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte formațiuni politice parlamentare. Reprezentanții și membrii partidului, care exercită mandate reprezentative în organele unităților administrativ teritoriale de toate nivelurile, inclusiv în UTA Găgăuzia, vor continua să-și exercite mandatele ca reprezentanți independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni. Listele candidaților supleanți din partea Partidului Șor în Parlament și în consiliile locale, validate anterior, se declară nule de la data pronunțării hotărîrii. Prezenta hotărîre este definitivă și nu se supune unui drept de atac”.

5
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?