Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Șeful IGP anunță cîți bani se duc lunar pentru finanțarea ilegală partidelor

2 apr. 09:59   Societate
2350 0

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Viorel Cernăuţeanu, a declarat că aproximativ 10 milioane de euro sînt direcţionaţi lunar spre finanţarea ilegală a partidelor din Moldova.

Potrivit Infotag, în cadrul unei emisiuni la postul TV8, ofiţerul a afirmat că poliţia încearcă să întrerupă acest tip de finanţare, dar nu întotdeauna le reuşeşte, transmite Știri.md.

"Aceşti bani sînt în principal direcţionaţi către finanţarea partidelor legate de oligarhul fugar Ilan Şor. În acest sens, se folosesc diferite scheme. Printre acestea, se numără angajarea de curieri care aduc în Moldova sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro de fiecare dată. Intrarea cu o sumă de pînă la 10.000 de euro este permisă de lege. Se folosesc şi alte scheme - există 6-7 scheme diferite, care sînt folosite de grupările criminale", a declarat şeful Inspectoratului General de Poliţie.

Potrivit lui Cernăuţeanu, forţele de ordine au efectuat mai multe percheziţii în birourile partidelor legate de Şor. În prezent, în cadrul anchetelor penale privind finanţarea ilegală, aproximativ 60 de persoane au fost acuzate, iar bunuri în valoare de aproximativ 10 milioane de lei au fost sechestrate.

Răspunîmd la întrebările adresate, Cernăuţeanu a confirmat că Ilan Şor se află la Moscova din 25 februarie.


"Rusia refuză să îl extrădeze, susţinînd că este condamnat din motive politice. Se pare că Şor s-a mutat în Rusia pentru a primi mai uşor instrucţiuni privind acţiunile de destabilizare a situaţiei din Moldova", a spus Cernăuţeanu.

3
0
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?