Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Precizările Procuraturii Anticorupție în privința dosarului pe numele Evgheniei Guțul

10 apr. 14:52   Societate
3464 1

Procuratura Anticorupție (PA), în răspunsul la solicitarea Noi.md, a venit cu detalii privind audierea bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, în data de 02 aprilie curent.

Astfel, potrivit PA, "în data de 02.04.2024, Evghenia Guțul a fost pusă sub învinuire finală în cauza penală numită generic - Finanțarea ilegală a fostului Partid Politic „Șor”, potrivit infracțiunii prevăzute la art. 30, 42 alin.(5), 45, 1812 alin. (5) din Codul penal".

Instituția mai menționează că, ulterior, Guțul a fost audiată pe marginea învinuirii înaintate.

"Totodată, vă informăm că urmărirea penală fost terminată și se află la etapa de prezentare a materialelor urmăririi penale părții apărării.

După finalizarea acestei etape, cauza penală urmează să fie expediată în instanța de judecată".


Menționăm că în ianuarie curent, partidul Șor a fost lichidat și radiat din Registrul persoanelor juridice, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care l-a scos în afara legii. Procuratura investighează un dosar de finanțare ilegală a formațiunii. Potrivit oamenilor legii, acolo sînt circa 50 de învinuiți.

Amintim că recent șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin, a venit recent cu detalii din acest dosar. Oamenii legii au făcut publice mai multe înregistrări audio din acest dosar.

5
0
0
1
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?