Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Sandu, despre un posibil război: ”Aș vrea ca cetățenii să fie alerți, dar să nu fie panicați”

27 ian. 2022,, 20:16   Politică
6040 12

Posibilitatea unui conflict armat în zonă există, iar acest lucru face ca autoritățile de la Chișinău să aibă în calcul toate scenariile și să prevină anumite situații.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii ”Cutia Neagră” de la Tv8.

”Există riscuri foarte mari de declanșare a unui conflict armat în zonă, dar sperăm că vor continua discuțiile și ele nu se vor materializa. Noi sîntem obligați și examinăm toate riscurile și să anlizăm riscurilor, lucru care l-au făcut instituțiile noastre”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu ținut să îndemne populația să fie vigilentă, dar nu panicată.

”Aș vrea ca cetățenii să fie alerți, dar să nu fie panicați, eu cred în continuare că poate există o soluție pașnică. Noi sîntem o țară pașnică și vrem foarte mult să ne fie respectat dreptul la pace”, a mai spus președinta.


Potrivit lui Sandu, Republica Moldova este vulnerabilă, pe mai multe dimensiuni și evident că consecințele unui conflict armat ar fi dificile pentru țară.

”Încercăm să pregătim anumiți pași, anumite planuri de acțiuni pentru ca să avem activități coordonate pe intern și pe extern. Există și posibilitatea ajutoarelor externe. Noi avem sprijin din parte partenerilor internaționali de mai mulți ani, dar din păcate acest sprijin nu s-a materializat pe lucruri concrete în cazul conflictului transnistrean”, a mai spus Sandu.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?