Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Reacția Ministerului Sănătății la moțiunea împotriva Vioricăi Dumbrăveanu

19 iun. 2020,, 09:32   Politică
3407 1

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale califică drept atacuri la adresa instituției moțiunea simplă de cenzură privind politicile din domeniul sănătății, înaintată de grupul parlamentar Pro-Moldova, în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului.

Autorii moțiunii au condamnat felul în care este gestionată criza cauzată de răspîndirea infecției Covid-19 și au propus divizarea de urgență a ministerului, cu crearea separată a Ministerului Sănătății, în frunte cu un ministru medic.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cât și autoritățile din sănătate întotdeauna au fost deschise în această perioadă și au răspuns la întrebările presei, cetățenilor, parlamentarilor. Pandemia Covid-19 nu este doar o criză medicală, dar și socială și economică, iar cei care atacă astăzi ministerul știu foarte bine în ce stare este sistemul de sănătate și problemele cu care se confruntă acesta”, a menționat purtătoarea de cuvînt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, pentru unimedia.

Ministerul Sănătății precizează că, „sănătatea populației este o responsabilitate a tuturor, a Guvernului, Parlamentului, autorităților publice centrale și locale, iar provocările precum pandemia Covid-19 ar trebui să consolideze întreaga societate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?